Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářský den - LT SDH Lichkov

15. 7. 2013

Cca 50 dětí spolu se svými vedoucími přijelo vlakem do Králík. Po přesunutí ke králickému rybníku na ně čekalo malé občerstvení a několik soutěží.

Soutěž v malování vyhrála Verča Žabková, na druhém místě skončil Ondra Urner a třetí místo obsadila Helča Feltlová. V soutěži rybářských znalostí, první místo obsadil náš člen Lukáš Bederka, na druhém místě se umístila Lucka Uchytilová a na třetím Denisa Malečková.

Po-té, děti pod dozorem svých sličných a statečných vedoucích rozdělali ohně a v kotlících uvařili z donesených surovin guláš.

Již v průběhu vaření, měli děti možnost vyzkoušet si lovení ryb. Připravili jsme pro ně jedenáct prutů, na kterých se střídali. Dohlíželi na ně naši nejmladší rybáři z kroužku Mladých rybářů. Ti jim nejprve v rychlosti vysvětlili základy lovu a pak již následovalo samotné chytání. Děti z tábora byli šikovné a tak již od začátku lovili cejny a plotice. Z časových důvodů jsme museli po hodině chytání pruty uklidit, z čehož byli děti velice smutné.

Na samotný závěr jsme pro děti připravili tipovací soutěž. Měli uhodnout, za jaký čas p.Darebný uloví rybu. Hlavní cenou bylo 50Kč, kterou si nakonec rozdělilo asi 7 dětí, tipovali 90 vteřin. Ryba byla chycena za 89 vteřin.

Pevně věříme, že se dětem celá akce líbila a s některými se od září potkáme v kroužku mladých rybářů při MO ČRS Králíky.

Tímto bychom chtěli poděkovat dětem a především vedení leního tábora při SDH Lichkov za jejich součinnost při uspořádání rybářského dne.

Ceny do soutěží a propagační materiály věnoval Východočeský územní svaz ČRS HK, občerstvení pro děti zajistila naše místní organizace.

Za místní organizaci ČRS Králíky Jirka, Pavel, Petr, Týna a Šimon.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Rybářský den - LT SDH Lichkov

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář