Jdi na obsah Jdi na menu
 


LIPECKÝ POHÁR 2024 VÝSLEDKY, SHRNUTÍ

4. 5. 2024
Za doprovodu svých trenérů a rodičů zahájili závod v 9.15 hodin. Čekala je čtyři třicetiminutová kola. První ulovenou rybou byl pstruh duhový, který byl závodníkem přelstěn již ve třetí minutě závodu. Kdo čekal, že v tomto kole bude uloveno nejvíce ryb, tak se spletl. I když ve všech ostatních závodech, na tomto revíru, tomu tak vždy je, Lipecký pohár byl výjimkou. Nejvíce ryb se nachytalo v kole druhém a to 29 kusů. Celkem rybáři ulovili 80 ryb. Důležité z našeho pohledu, pohledu pořadatele, je skutečnost, že všechny děti zažili ten pocit, „mít rybu na prutě.“V každém kole bylo vyhodnoceno pořadí závodníků, ze kterých (jejich součtem) vzešlo celkové pořadí.Vítězem (se součtem pořadí po 4 kolech 11) byl vyhlášen Rosťa Král z Dolní Moravy. Stříbrný pohár za druhé místo si odnesl Stepan Stolarik (15) z Červené Vody a bronzový, zásluhou Ondry Šimka (19) skončil v Těchoníně.
Na dalších místech se umístili:
4. Kosek Jan (20) Těchonín
5. Kosková Eliška (21) Těchonín
6. Eliáš Vitek (23) Králíky
7. Kristek Dominik (23) Králíky
8. Fogl Tomáš (24) Těchonín
9. Marek Vítek (24) Králíky
10. Venda Nosek (26) Králíky
11. Sedláčková Nikola (29) Těchonín
12. Lorenc Jiří (30) Těchonín
13. Němcová Bára (35) Horní Lipka
14. Peichl Šimon (36) Šanov
15. Lorenc Jiří (38)
Ocenění pro nejmladšího závodníka si odnesla Nikola Sedláčková a na Putovní pohár bude nesmazatelně uvedeno jméno Král Rostislav ml. (…nebo druhý, když je to Král?).
Pro děti jsme měli připravené občerstvení, včetně párků v rohlíku, které připravil, v klubovně SDH Prostřední Lipka, Pavel Hadač. I letos si každé z dětí odneslo nějakou cenu.
Díky všem, kteří se jakkoliv podíleli na této akci. Především díky Jan Němec za podstavec pod Putovní pohár a spoustu cen, které pro děti zajistil. Díky také Pepíno Sedláček za to, že se „svojí družinou,“ přijeli.
Nakonec mi dovolte, pozvat vás na další závody pořádané naší místní organizací. 29.června 2024 to bude již XXII.ročník rybářských závodů pro děti a mládež, kterého se mohou zúčastnit jak rybáři, tak nerybáři do 18-ti let a 6.-7.7.2024 O pohár města Králíky – memoriál ing.Šembery.
Přejeme vám krásné dny a Petrův Zdar!