Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jen pár slov hospodáře MO

29. 1. 2019

Proběhla nám výroční členská chůze MO a účast byla, jaká byla. Ano, mnoho lidí má i závažný důvod tam nepřijít a tak to jako funkcionáři bereme. Kvitujeme kladně, když se zde odsouhlasí věci, které mohou posunout organizaci dopředu a o to se i jako funkcionáři snažíme. Chceme vždy, aby toto fórum přijalo ta zásadní rozhodnutí, která by řadovým členům opravdu něco přinesla a přípravě této akce věnujeme dosti času. Vím, že není moc záživné poslouchat na schůzi řadu čísel vypovídajících kolik korun projde naší pokladnou, ale třeba když mluví brigádní referent, očekával bych, že uslyším na zem spadnout špendlík, protože tam se dozvídáme co se s naším společným majetkem děje, jak se o něj staráme a kam tok našich společných korunek bude v následujícím čase směřovat.

Letos jsem ve svoji zprávě možná jako hospodář mohl i nějakého člena trochu urazit, za co jsem se snažil i omluvit, moje snaha však byla některé lidi probudit a donutit je k přemýšlení. Nelze všechny hodit do jednoho pytle a obecně je soudit. Máme tu nějaký ekonomický systém, do kterého všichni přidáváme, a já vidím rád, když lidé berou jen tolik, kolik do toho vložili a nesnaží se parazitovat na jiných. V minulosti jsem jako hospodář nebyl velkým příznivcem malých vod, tvrdil jsem, jak je úžasné mít všichni všechno. Po těch pár letech co malé vody provozujeme, tvrdím, že zde bylo na místě poslechnout hlas lidu a těm, kteří chtějí opravdu tu sociální spravedlnost tuto možnost dát. Zde neparazituje nikdo na nikom. Je jasná taxa, kterou můžeme rozdělit, je jasně dáno za jakých podmínek, kolik si toho můžeme každý vzít a tím na nikom nevyděláváme, ani nám systém neprodělává. Má svojí života schopnost a je to tak správně. V diskuzi jsem zmínil i to, že podle toho jak naše malé vody vypadají nás soudí veřejnost a všichni vidí jak se o svůj, nebo pronajatý majetek umíme postarat. Myslím, že v budoucnu, pokud by byla ještě možnost naše malé vody rozšířit, nebude velký problém někde cokoli nakoupit, nebo pronajmout. Pokud bude fungovat naše organizace jako doposud, budeme se umět o svěřené majetky postarat.

Co ještě tak závěrem. Máme hodně polských členů a nakonec bylo vidět mentalitu národa. Zatančili si s našimi ženami z klubu, které pravidelně na tuto akci zveme a přestože na parketu nezazněla žádná polská písnička, vydrželi s námi v družné zábavě až do konce. Tak někdy nevím, jestli naši členové se stydí vzít svoji manželku mezi rybáře a tam si s ní zatančit, nebo jestli naše komerční televize mají tak zajímavé pořady, že se od toho nelze ani na jeden večer v roce utrhnout. Tak to nakonec vyzní, že jen pár lidí se dokáže družně pobavit s někým jiným, se stejnými zájmy. Doufám tedy, že ty ženy z toho klubu se dožijí opravdu vysokého věku a budou jim dobře sloužit nohy a naši polští členové nebudou pro návštěvu členské schůze potřebovat v budoucnu vízum.

Na závěr bych ještě připomněl a budu to dělat častěji, když nám něco na náš server napíšete, nebuďte anonymní, ať je vidět koho je daný příspěvek. Já se též podepisuji. Hospodář MO Králíky Vidrma Jiří

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář