Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZLATÁ UDICE 2011 Dolce u Trutnova

2. 11. 2012

ÚSPĚCH MLADÝCH KRÁLICKÝCH RYBÁŘŮ

 

Ve dnech 27.-29. května 2011 jsme se zúčastnili územního kola soutěže Zlatá udice 2011. Jednalo se o nominační závody na národní kolo v rybářském sportu. Pořadatelem územního kola byl Východočeský rybářský svaz, hostitelem a spolupořadatelem Místní organizace Českého rybářského svazu Trutnov.

Do překrásného prostředí areálu Dolce u Trutnova se sjelo celkem 9 týmů po 6-ti závodnících ze všech koutů východních Čech. Své zastoupení zde měli Hradec Králové, Trutnov, Kopidlno, Košťálov, Běstvina, Třebechovice pod Orebem, Opočno, Vysoké Mýto a Králíky.

Samotná soutěž se skládala z několika disciplín, ve kterých jsme dokazovali, nejen jak umíme lovit ryby, ale především jak jsme na tom s rybářskými znalostmi. Závody byly vypsané pro tři kategorie: žáci – reprezentovali nás Pinkasová Kristýna, Pinkas Jan, Illichman Petr, Illichman Ondřej, žákyně - Boková Ivana a dorostenci - Brzák Daniel, náhradníkem byl Šimon Halbrštát.

První disciplínou byly Rybářské znalosti, během nichž jsme museli absolvovat rybářský test obsahující 50 otázek z oborů: přírodovědné znalosti, chov ryb, zákon o rybářství a stanovy ČRS, závodní řád RT (rybolovná technika) a LRU (lov ryb udicí), dále jsme měli poznat 20 ryb, 15 rostlin a 15 živočichů. Naše umístění v jednotlivcích: kategorie žáci - Pinkas Jan 5. místo, Pinkasová Kristýna 14., Illichman Petr 25., Illichman Ondřej 31, žákyně – Boková Ivana 4., dorostenci – Brzák Daniel 7. Jako tým jsme po prvním dnu skončili na 6. místě.

Druhý den, tedy v sobotu, byl na řadě lov ryb udicí na plavanou. Ten se konal na rybářském revíru Pilníkovský potok 3. Závod byl rozdělen na dvě kola po 180-ti minutách.  Umístili jsme se: kategorie žáci - Pinkas Jan 11. místo, Pinkasová Kristýna 28., Illichman Petr 15., Illichman Ondřej 30, žákyně – Boková Ivana 4., dorostenci – Brzák Daniel 7. Jako tým jsme opět skončili na 6. místě. Revír byl dostatečně zarybněn o čemž svědčí váha nachytaných ryb – více než 400 kg. Nejčastěji ulovenou rybou byl Perlín ostrobřichý a Kapr obecný.

Třetí, závěrečný den byla na pořadu rybolovná technika sestávající z pěti disciplín - muška na cíl (skish), muška do dálky (jednoruč), zátěž na přesnost (arenberg), zátěž na cíl (terče), zátěž do dálky (jednoruč). Vzhledem ke skromné výbavě je pro nás RT nejhorší disciplínou. Většina závodníků používá náčiní v hodnotě několika tisíc Kč, jež je jim stavěno na zakázku. I přes tento handicap jsme se snažili předvádět co možná nejlepší výkony. Umístění jednotlivců: kategorie žáci - Illichman Ondřej 15. místo, Pinkas Jan 16., Illichman Petr 18., Pinkasová Kristýna 19., žákyně – Boková Ivana 4., dorostenci – Brzák Daniel 7. Jako tým jsme skončili, jako již tradičně, na 6. místě.

Po součtu všech umístění v jednotlivých disciplínách, jsme skončili celkově na 7. místě. V jednotlivcích: kategorie žáci - Pinkas Jan 7. místo, Illichman Petr 19., Pinkasová Kristýna 20., Illichman Ondřej 27, mezi žákyněmi – Boková Ivana 4., a mezi dorostenci – Brzák Daniel 7. Podrobné výsledky naleznete na www.crskraliky.sweb.cz. Vzhledem k tomu, že jsme se takovýchto závodů účastnili poprvé a především našemu skromnému zázemí, oproti ostatním družstvům, jsme s výsledkem spokojeni. Při závěrečném nástupu zazněla slova chvály, z úst zástupců Českého rybářského svazu, na adresu našeho kroužku. Nikdo od nás takové umístění nečekal, ostatní týmy jsou pravidelnými účastníky již několik let. Naším prvořadým cílem bylo především nasbírání zkušeností. Již teď se těšíme na příští Zlatou udici.

Tímto, bychom chtěli poděkovat všem, kteří se podíleli na naší přípravě, nejenom na tyto závody. Především výkonnému výboru MO ČRS Králíky, jmenovitě pak panu Ivu Kellnerovi – vedoucímu kroužku mladých rybářů, za jeho nelehkou práci, kterou pro nás již několik let vykonává.

 

P.s.: Pokud máte kdokoliv zájem začlenit se mezi nás a je vám více jak 6 let, neváhejte a volejte pro více informací na tel.č.: 725 721 794. Rybářem se může stát opravdu každý!

 

 

                                   Kroužek mladých rybářů Králíky