Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatá udice 2017 Hradec Králové

1. 6. 2017

Zlatá udice 2017

 

Ve dnech 26.-28.5. se v Hradci Králové konalo územní kolo Zlaté udice - soutěž mladých rybářů.

2.jpg

 

V pátek byl volný trénink v lovu ryb udicí na závodním úseku Orlice, nedaleko hradecké rybárny. Musel jsem obdivovat nervy a doslova mravenčí práci vedoucích a trenérů družstev při dolaďování udic svých svěřenců. Trénink byl většinou úspěšný a mladí rybáři dobře zvládali tento velice těžký úsek řeky, kde hloubka dosahuje až 6 metrů. Bylo uloveno dost cejnů a také několik pěkných kaprů. Protože jsem od jara členem MO Králíky, tak mne nejvíce zajímaly výsledky našeho družstva. Nejlépe si vedl Matouš Dostál i přesto, že prvně v životě lovil na řece.

Navečer všichni odjeli k první disciplíně - testům z rybářských znalostí. Nejlepší znalosti prokázal Vítek Krobot, který skončil na 20. místě. Novák Filip – vzhledem ke svému zdravotnímu hendikepu velice těžko stíhal tempo ostatních dětí, ale přesto neskončil poslední.

Sobotní parný den byl ve znamení lovu ryb udicí. Jak už to na Orlici bývá, na mnoha místech větší ryby nebraly a tak se muselo přejít na lov ouklejí. Matouš Dostál obsadil ve svém sektoru 2. místo a odpoledne dokonce 1. místo. Celkově tak byl v kategorii žáků druhý.

55.jpg

Žákyně Grežová Natálie obsadila 4. místo. V kategorii dorostenců do 18 let jsme neměli závodníka a tak tam zaskakoval teprve 14-ti letý Martin Borovička a nevedl si špatně.

V neděli se konala soutěž v rybolovné technice. Opět ve velikém vedru mladí závodníci soutěžili v hodech na terče. Zde mě zaujal např. nadějný Erik Krobot. Celkově byla rybolovná technika naší nejslabší disciplínou.

177.jpg

Celkové 7. místo družstva, vzhledem k výše popsaným hendikepům je dobré. Vždyť řada mnohem větších organizací není schopna na takovou soutěž poslat své družstvo, nebo se ani výchově mladých nevěnuje. Veliký dík proto patří vedoucím našich mladých rybářů – sourozencům Pinkasovým.

Více fotografií naleznete ZDE.

Libor Fröhlich