Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzený kapr dle pana Hadače

26. 11. 2014

UZENÝ KAPR

1l vody

8 dkg kuchyňské soli

Pepř celý 7 kuliček

Nové koření 4 kuličky

Bobkový list 2 lístky

Česnek 2-3 stroužky (dle síly a velikosti)

  Nálev přivedeme k varu a odstavíme, ryby naporcované na podkovy poté zalijeme studeným nálevem, tak, že jsou všechny uzeny-kapr.jpgkousky ryb ponořeny celé v nálevu. Při potřebě většího množství nálevu vše násobíme dle litrů vody. Naložené ryby necháme na chladném místě přes noc, nejlépe 24 hodin odležet. Poté udíme, nejprve teplým kouřem 90 °C, cca 1 hodinu, aby se maso zatáhlo a poté doudíme na 60 °C, 2,5 hodiny. Poté opět zvýšíme teplotu na 90 °C a douzujeme 1 hodinu na barvu.

 

 

 

 

DOBROU CHUŤ.                                                                                                                        Hadač Pavel

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář