Jdi na obsah Jdi na menu
 


První Hornolipecký 19.3.2016 - shrnutí

20. 3. 2016

Shrnutí závodu očima barmanawink

Den 19.3.2016 se nejevil jako příliš vhodný na závody k lovu pstruhů. Nicméně jeho volba byla stanovena hned z několika důvodů, jedním z nich byl i svátek předpokládaného výherce, Josefa.

První obavy o konání závodu přišly už dva dny předem, kdy byl rybník zamrzlý ještě v půl jedné v poledne i přesto, že tyto dny byly krásné a slunečné, na sobotu se mělo přes den ochladit, nebe zatáhnout i sníh se nakonec objevil, ovšem díky této změně voda v sobotu nezamrzla. To ovšem neubralo nic na odhodlání závodníků zúčastnit se klání mezi muškařením a vláčením.

Samotné závody probíhaly jako sektorové, sektorů bylo celkem 12 okolo celého rybníku s tím, že byl brán zřetel i na prostor vhodný pro házení muškařskou šňůrou. Každý závodník měl k dispozici celkem 3 hodiny čistého času chytání ve dvou různých sektorech tak, aby se spravedlivě prokázala šikovnost a um jednotlivých závodníku.

sektory.jpg

V prvním kole se nachytalo celkem 59 ryb z čehož velkou část přes 30 % (18 ks) se podařilo ulovit Pepovi Ullrichovi který 1. kolo v sektoru č. 8 vyhrál s velkým náskokem. Bylo zjevné, že se hejno pstruhů vyskytovalo právě v levé přední části rybníka, spolehlivěji fungovali podpovrchové strýmry bílé barvy.

Ve druhém kole se tedy mělo ukázat, jakým způsobem si závodníci poradí s místy bez hromadného výskytu ryb a naopak ti co neuspěli v kole prvním, jak jim to půjde právě v těch nejlepších místech. Posilněni čajem, horkou gulášovou polévkou a dalšími motivujícími ingrediencemi se otevřelo kolo druhé. Velká pozornost se ubírala právě k místu lovu Pepy Ullricha a k místům okolo intenzivního lovu v prvním kole. Druhé kolo bylo evidentně kolem slabším, počasí se sice zlepšilo i slunko se objevilo, ale chytilo se jen 25 ryb. Výhercem druhého kola v sektoru č.11 byl pan Vábr Milan, který chytil celkem 8 pstruhů tedy 32 % ze všech chycených ryb 2 kola. Evidentně se hejno ryb posunulo směrem k přítoku rybníka, neboť úspěch zaznamenal i pan Grus, který chytal v sektoru č. 1. Cca 15 minut před koncem druhého kola se všechny zraky upřeně upíraly k esu celého závodu, který neměl ještě chycenou rybu, to bylo velmi důležité, neb celkově nejlepší Pepovo místo se odvíjelo právě od této byť jediné, chycené ryby. Což se mu nakonec i podařilo a celé závody vyhrál.

Vítěz v akci....

Takže nakonec se chytlo v 19 lidech celkem 89 ryb, což není špatný výsledek. A jestli vyhrál muškař nebo vláčkař? No i přesto že to byla právě muška, tak vláčka zaostala za vítězem o pouhé 3 cm své největší ryby. Rybník opravdu dokázal prověřit všechny schopnosti závodníků jejichž fotografie naleznete v připojené fotogalerii. Tímto bych jim rád poděkoval a se i omluvil, neb se mi napoprvé nepodařilo objektivně zhodnotit tyto dosažené těsné výsledky právě s nutným ohledem i na maximální délky chycených, vybraných ryb. Níže je tedy uvedeno správné pořadí závodníků, rozhodli jsme se ocenění již neměnit a ponechat ho ve vyhlášeném stavu. Pan Štelbaský Filip obdrží jako satisfakci dodatečné ocenění svého umístění.

Závěrem nashledanou u závodu příštích a Petrův zdar přátelé!

M.Konč

 

Výsledky závodu

vysledky.jpg

 

 

zavody-2016.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Hornolipecký dvojboj

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář