Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oprava rybochovného zařízení Hedeč

11. 5. 2014

Na přání hospodáře organizace a následným rozhodnutím členů výkonného výboru ze dne 23.4.2014 byla provedena oprava veškerých rozvodů vody na RZ Hedeč a oprava skruží na líhni.

V rámci opravy, kterou prováděla ve dnech 28.4.-7.5.2014 firma pana Rakaše byly vyměněny veškeré venkovní rozvody vody - páteřní síť (propojení šachet) a napájení jednotlivých rybníčků. Na tyto rozvody bylo použito KG trubek o průměru 150mm. Dále bylo na líhni vyměněno napájení z usazovací skruže na které byly použity KG trubky o průměru 200mm, vyčištěny a opraveny skruže. Ty byly osazeny kulovými ventily pro snadnější regulaci vody.

V rámci opravy RZ Hedeč byla dále vyčištěna usazovací skruž nad líhní a částečně odbahněn jeden příkopový rybník.

Výkonným výborem byl schválen rozpočet do výše 40000 Kč. Částka vynaložená za práci činila cca 23000 Kč a za materiál cca 16200 Kč.

Rybochovné zařízení bylo nutné opravit z důvodů popraskaného rozvodního potrubí a nutnosti naší organizace navýšit vlastní odchov lososovitých ryb. Již nyní se na skružích nacházejí ryby slovené na králickém potoku, které po dokrmení budou vysazeny na naší malou vodu.

Dalšími úpravami, které by měli být na RZ Hedeč provedeny jsou v prvé řadě: oprava podlahy na líhni - zámková dlažba - rozpočet cca 15000 Kč a odbahnění rybníčků - rozpočet ? Kč.

Darebný Jiří - jednatel MO